30 Mayıs 2008 Cuma

Ilk yasa disi gocmen davalari

Yasanın yürürlülüğe girmesinden bir hafta geçmesiyle birlikte ilk sonuçlar gözükmeye başladı.

Dün(29 Mayıs 2008) Milano'da gerçekleştirilen kontroller sırasından tespit edilen 4 yasa dışı göçmen tutuklanarak göz altına alındı. Göçmenlik yasasının 61 numaralı düzenlemesinin 11inci fıkrasına göre "eğer suç yasa dışı olarak bulunan göçmen tarafından işlenmişse cezai açıdan daha ağır sonuçları vardır".

Şili, Fas, Ukrayna ve Moldavya uyruklu 4 göçmenin sabıkalarında eroin satıcılığı, küçük ev eşyası hırsızlığı ve kamu kurumunda kavga ile güvenlik güçlerine direniş bulunuyor. Yarın çıkartılacakları mahkemede tek celsede yargılanacak olan göçmenleri muhtelen Kısa Süreli Barınma Merkezinde(KBM) cezalarını çekmek üzere bir süreç bekliyor.

Yaklaşık bir hafta önce İç İşleri Bakanı Maroni tarafından hazırlanan ve hızla Bakanlar Kurulundan geçen "ek güvenlik" paketinde suçu işleyenin yasa dışı göçmen olduğundan dolayı daha fazla ceza uygulanması haricinde yeni KBMlerin kurumu, adli suçlu yasa dışı göçmenlerin cezalarını burda çekmesi ve yasa dışı göçmenliğin suç sayılması gibi uluslararası yasaları hiçe sayan uygulamalar öngörülüyor.