1 Eylül 2007 Cumartesi

İtalya’da 8 eyalet, KTM karşıtlıklarını ilan etti

21/06/2005

Dün(pazartesi) Gradisca’da bir toplantı ile basın önüne çıkan eyalet başkanları KTMler’in uluslararası insan haklarına karşıt bir yapı olduğunu belirtti.
16 haziran’da ilk “KTM karşıtı halk koordinasyonu” toplantısı 8 eyalet başkanı, çok sayıda avukat ve gönüllü kuruluşla birlikte yapıldı. Toplantıda dikkatler mevcut göçmenlik yasası Bossi-Fini’nin öngördüğü KTM(kısa zamanlı toplama merkezi)ler’in red edildiği bildiriye çekildi. Eyalet başkanları bölgelerinde bu merkezleri istemediklerini ve bütçelerinden pay ayırmayacaklarını açıkladılar.
PRC(yeniden kuruluş komunist partisi) Puglia eyalet başkanı Vendola’nın girişimleri ile başlatılan toplantıda, Gradisca belediye başkan yardımcısı Sergio Bianchin şöyle konuştu: “son bir senedir gerek KTM içinde göçmenlerin gerekse de dışında halkın desteği ile gerçekleşen olaylarla görüyoruz ki bu merkezler var olamaz artık. Mevcut hükümetin kendi yasası Bossi-Fini ile gitmesi gerekiyor”
Öte yandan Sınır Tanımayan Hekimler İtalya temsilcilerinden kadın hekim Angela Oriti, bu merkezlerin tıbbi açıdan ve uluslararası yasalar baz alınarak incelendiği son kitabını tanıttı. Kitabın adı: “KTM-bir rezaletin anatomisi”.
Toplantıda gelecek haftadan itibaren her çarşamba akşamı Gradisca Halk Evi’nde KTM konulu güncelleme toplantıları yapma kararı alındı. Toplantı ardından gerçekleşen basın açıklamasına Friuli Venezia Giulia, Puglia, Umbria, Toscana, Emilia-Romagna, Calabria, Basilicata ve Abruzzo eyaletleri başkanlarıyla temsil edildiler.
Dün alşam saatlerinde Piemonte eyalet başkanı Mercedes Bresso ise bireysel bir açıklama ile toplantıda alınan kararlara tamamen katıldığını belirtti.

Hiç yorum yok: