1 Eylül 2007 Cumartesi

Milano KTM davasında bir Türk göçmen var

17/06/2005

23 Mayıs pazartesi günü Milano’da çıkan yangınlı ayaklanmada tutuklanan 21 göçmenin arasında bir de Türk yurttaşı var.
İtalya’daki KTM(kısa zamanlı toplama merkezi)lerinin meşruiyeti ve yaşam koşulları üzerine Nisan ve Mayıs aylarında yüzlerce eylem gerçekleşti. Bunlardan en radikali ise Milano’da 23 Mayısta yatakların ateşe verilmesi ve binaya hasar verilmesi ile gerçekleşti. Aynı gün merkeze giren polis ve jandarma toplam 21 göçmeni ilk olarak karakola ardından da mahkemeye götürmüştü.
İzlemcilerin açıklamalarına göre polis merkeze girişinde Kızıl Haç’ı yanında götürmedi. Olay saatlerinde bulunan nöbetçi hakimin kararı üzerine 21 göçmen Milano Merkez Hapishanesi’ne götürüldü. 31 Mayıs’ta dava sürecini takip eden hakimin kararına göre 4 göçmene 8 ay geri kalanlarına ise 6 ay mahkumiyet istendi.
Bu noktada dün basına sızan habere göre 8 ay mahkumiyet isteminde bulunulan göçmenler arasında 19 yaşında Şahin Yavuzatmaca da bulunuyor. İtalya’ya geliş tarihi, yolu ve şu anki sağlık durumu hakkında bilgi verlimeyen Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı Yavuzatmaca’nın hüküm davası 23 Haziran’da sonuca bağlanacak.
Öte yandan Comitato Anti-razzista d’appoggio con gli Immigrati(ırkçılık-karşıtı göçmenlerle dayanışma platformu)nun dün aldığı karara göre mahkeme salonu ve dışı 23 haziran’da KTM karşıtı büyük bir eyleme tanıklık edecek.

Hiç yorum yok: