1 Eylül 2007 Cumartesi

Italya’da hareketli saatler

10/07/2005

Londra’daki patlamalarin ardindan Italya’da ilk bomba vakasi dun(cumartesi) yasandi. Musluman goçmenler izlem altinda.
Dun Venedik’in Portogruaro ilçesinde tren istasyonu onune park edilmis bir bisikletin sedyesine bagli bir bomba bulundu. Surucunun sadece denge kaybi yuzunden bindikten bir kac metre sonra dustugu bisiklette sedyeye baglanmis agirlik ayarlik bomba patlamadi. Polis tarafindan etkisiz hale gelen bombaninin kimin tarafindan yapildigi henuz bilinmiyor.
Ote yandan sag koalisyon Berlusconi hukumeti goçmenler uzerine ozel yasalar yapma teklifini yarin meclise goturuyor. Sebep; “terorizm“e karsi koruma. Yasa teklifi goçmenlerin ticari islerine yakin takip, oturma ve çalisma izinlerinde detayli arastirma, merkez karakol onayi olmadan hizla sinirdisi etme hakki ve sikladirilmis kimlik kontrollerini ongoruyor.
Ingiltere’de yasanan patlamalar sonrasinda iki gun içinde tum Italya’da toplam 146 musluman goçmen goz altina alinirken 58 yasadisi goçmen sinir disi edildi. Merkez sag koalisyonu hukumet ortaklarindan Lega Nord(kuzey ligi) partisi bakanlarindan Calderoli ise yeni bir “zeki“ açiklamada bulunarak meclise “terorizm tehditi altinda olan bir ulke oldugumuzdan dolayi savas hali kanunlarini uygulamaya sokalim“ dedi.

Hiç yorum yok: