1 Eylül 2007 Cumartesi

KTMlere karsi baskan sayisi 14!

12/07/2005

Dun(pazartesi) Bari’de biten toplantilar zincirine yaklasik tum eyalet baskanlari katildi. KTM’lerin insan haklarina aykiri yapilar oldugu bir kez daha vurgulandi.
Italya’da yasa disi yollarla ulkeye girmekte olan veya Bossi-Fini yasasi ile yasa disi duruma dusen gocmenlerin kimlik tespitleri için sureli tutulduklari KTM(kisa sureli toplama merkezi)lere karsi bir dizi toplanti duzunlendi. Guney illerinden bir baska KTM’ye ev sahipligi yapan Bari kentinde 14 baskan bir araya gelerek bu merkezlerin uluslararasi insan haklarina aykiri yapilar oldugunu belirttiler.
Amnesty International Italya temsilciligi yaptigi yazili açiklama ile toplantiya destek verirken, merkezlerin bilhassa siyasi siginma basvurularinin yaptirmamasi yonunde suç islemekte olan kurumlar arasinda yer almalari gerektigini bildirdi. Sinir Tanimayan Hekimler Italya temsilciligi adina toplantida soz alan Massimo Baunder ise merkezlerin saglik ve kapasite kosullarinin inanilmaz derecde kotu oldugunu belirtti.
Ote yandan dun aksam RAI 3 devlet televizyon kanalinda yayinlanan Primo Piano adli tartisma programina katilan devlet bakanlarindan Russa(milli birlik partisi) ve muhalefet sozculerinden Bertinotti(yeniden kurulus komunist partisi) konu uzerinde konustular. Russa hukumet olarak tekliflerinin her bolgede bir adet ama her kosulunun kusursuz olacagi bir merkez oldugunu belirtti. Bertinotti ise merkezlerin insan haklarina her açidan aykiri oldugunu belirtirken yasa disi goçmenlikle mucadelenin ulke kapilarini kapatarak gerçeklesemeyecegini belirtti. Programin ilerleyen dakikalarinda Russa ilginc bir haber verdi. Bakan hukumetin gelecek hafta yasa disi yollardan ulkeye girmek isteyen goçmenlere 1 ila 4 yillik hapis uygulamasi onerisini meclise goturecegini belirtti.

Hiç yorum yok: