1 Eylül 2007 Cumartesi

İtalya’da şiddet dinmiyor

24/05/2005

Torino’da yaklaşık bir haftadır süren göçmenlerin açlık grevi ve ardından gelen şiddetlere şimdi de Milano’da bir yenisi eklendi.
Dün gece(pazartesi) Milano KTM’nin çatısına çıkan yaklaşık 20 göçmen bir aydır sürdürdükleri açlık grevine bir protesto daha eklediler. Gecenin ilerleyen saatlerinde seslerini duyurmak için camları kıran ve binaya hasar vermeye başlayan göçmenler yatakları ateşe verince polis hücrelere girmeye başladı. Sabahın erken saatlerinde 21 göçmen “devlet malına zarar vermek”ten dolayı tutuklanarak hapishaneye götürüldü.
Bilindiği üzere Milano KTM’de (kısa süreli toplama merkezi) göçmenler yemek ve konaklama koşulları ile Kızıl Haç’ın zorla kullandırttığı sakinleştirici ilaçlar başta olmak üzere bir çok uygulamayı protesto etmek üzere bir aydır açlık grevine devam etmekteler. Göçmenlerin asıl dikkat çekmek istedikleri konu ise bu toplama merkezlerinin uluslararası insan hakları ve göçmen hakları anlaşmalarına tamamen ters olması.
Öte yandan bu sabah(salı) Torino’da, Porta Nuova Tren İstasyonu’ndaki polis karakolunun posta kutusunda patlama oldu. Sabah saatlerinde bir kadın polisin postayı kontrol etmesi sırasında kendisi ve etrafındaki 2 kişi patlama sonucu ağır yaralandı. Alınan bilgiye göre postanın Milano’dan gönderildiği kaydedildi.
Polis yetkilileri patlamanın son haftalarda “anarşist” gruplara karşı yapılan tutuklamalar sebepli olabileceğini belirtti. İtalyan polisi gerek Torino KTM eylemleri sırasında gerekse de sürmekte olan ev operasyonları sırasında İtalya’da bir haftada toplam 15 kişiyi bu gruplara üye olmalarından dolayı tutuklamıştı.

Hiç yorum yok: