1 Eylül 2007 Cumartesi

İtalyan Kızıl Haç’ına ağır suçlamalar

08/06/2005

Önceki gün ortaya çıkan bir araştırmanın sonucuna göre İtalyan Kızıl Haç’ının, KTMlerin(kısa zamanlı toplama merkezi) işletmesini aldığı öğrenildi.
Son merkez-sol hükümetin Turco-Napoletano ve mevcut Berlusconi hükümetinin Bossi-Fini yasalarının öngördüğü KTMlerin gıda, nakliyat, barınma ve personel ihtiyaçlarının, sahiplerinin üst düzey Kızıl Haç yetkililerinin olduğu şirketlere devredildiği ortaya çıktı.
Dün(salı) Torino’da “Porfido Alternatif Belge Merkezi”nde ulusal bir toplantı ile basın karşısına çıkan Dissobedienti(vicdani retçiler) ellerindeki belgelerle hükümet ve şirketler arasındaki ilgili antlaşmaları açıkladılar. Yapılan ticari akitlerde gözüken şirket sahipleri bizzat Kızıl Haç’ın üst düzey yetkililerini oluşturuyor. Antlaşmalara göre belirtilen şirketler tüm İtalya’da ilgili merkezlerde çeşitli hizmet personeli, gıda hizmeti, ulaşım hizmeti ve barınma ihtiyaçlarını karşılama hizmetini belirli ücretler karşılığında sağlamakta.
Bilindiği üzere İtalya’da yasa dışı durumda olan göçmenlerin sınır dışı edilmeden önce kimlik tespitleri için tutuldukları KTMlerin baz aldığı yasa olan Bossi-Fini, İtalya’nın çeşitli eyaletlerince ve Uluslararası Af Örgütü’nce %33’lük uygulanamaz halde ilan edilmişti. Yasanın uygulanamaz bölümlerinin başında KTMlere meşruiyeti kazandıran maddeler bulunuyor.
İtalyan Kızıl Haç’ı böylelikle uluslararası ve ulusal din, dil, ırk ayrımı göz etmeksizin sadece ve sadece kar amacı dışındaki insani hizmetleri hedef alan görevine büyük bir gölge düşürmüş oldu.

Hiç yorum yok: