1 Eylül 2007 Cumartesi

İtaya İç İşleri Bakanlığı önünde oturma eylemi

09/07/2006

Yüzlerce göçmen ve İtalyan sömürü şeklinde çalışmaya ve göçmenlik yasasına karşı Roma’da toplandı
8 Temmuz Cumartesi günü İtalya’nın başkenti Roma’da İç İşleri Bakanlığı Binası’nın önünde Bologna, Torino, Milano, Palermo, Bari ve diğer kentlerden gelen yüzlerce göçmen ve ırkçılık karşıtı İtalyan yurttaşlar sömürü haline dönüşen kölelik tarzı iş şartlarını ve hükümetin halen tamamen değiştireceğini açıklamadığı göçmenlik yasasını protesto ettiler.
Saat 11 ile 15 arası bölgedeki trafiği kapatan ve afişleriyle, sloganlarıyla yoldan geçmekte olan yüzlerce turistin şaşkın bakışları altında sıcaktan kavrulan eylemciler 4 saatlik gösteri sonrası hiçbir yetkilinin cevap vermemesi sonucunda bir basın toplantısı yapmak üzere alanı terk ettiler.
Saat 15:30’dan 17’ye kadar İtalya’da sözleşme-çalışma şartları-hayat pahalılığı konularrı arası bir konferans düzenleyen eylemciler taleplerini basına bir kez daha ilettiler.KBMler’in(Kısa süreli barınma merkezleri) kapatılması, göçmenlik yasasının yeniden düzenlenmesi ve iş kanununda Berlusconi hükümetinin yaptığı değişikliklerin silinmesi.
Bilindiği üzere önceki hükümet olan sağ parti koalisyonu Casa delle Liberta’nın(özgürlükler evi) üretimi olan yasalar son derece ırkçı dokulara sahip. Örneğin göçmenlik yasası olan Bossi-Fini iki ırkçı parti başkanı tarafından yapıldı. Bossi ırkçı ve ayrılıkçı parti Lega Nord(kuzey ligi) ve Mussoli’nin faşist partisi devamı olan Alleanza Nazionale(ulusal birlik) başkanı Fini bu yasanın kurucuları.
Öte yandan eski bakan Biagi’nin köklü değişklikleri ve meclisin çoğunluk oyu ile değişen çalışma kanunun konusundan halen tartışmalar sürüyor. Yeni hükümet Unione(birlik) destek aldığı Confindustria(sanayi birliği) işverenlerinde seçim sonrası bu yasaya dokunmaması üzerine uyarı ladı. Nitekim Romano Prodi hükümeti halen Biagi yasaı üzerine değişiklik yapmak bir yana yorum dahi getirmedi.

Hiç yorum yok: