1 Eylül 2007 Cumartesi

Padova’da göçmenler arası çatışma

27/07/2006

Nijeryalı ve Kuzey Afrikalı iki grup arasında tüm gün boyunca yaşanan çatışma dün gece sona erdi. 20 tutuklu, biri ağır üç yaralı.
İtalya’nın Padova kentinde şehrin çıkışında bulunan ve genellikle göçmenlerin yaşadığı toplu konutlarda Çarşamba(26/07/06) sabahı iki grup arasında tartışamlar başladı. İlerleyen saatlerde toplu konutların tümüne sıçrayan kavga tam bir çatışmaya dönüştü. Öğleden sonra polis ve jandarma ekiplerinin bölgeye varmasıyla durulması beklenen olaylar perşembe sabahının ilk saatlerinde kadar devam etti.
Çıkış sebebinin bir kaç gün önce bazı Nijeryalı göçmenlerce Padova Camii’nin dış duvarına zarar verilmesi olarak tahmin edilen çatışmaya yaklaşık 200 kişilik bir göçmen grup dahil oldu. Güvenlik görevlilerinin olaya müdahele ettiği sırada silah seslerinin duyulması üzerine şiddetlenen olaylar sonrasında 67 evde yapılan arama sayesinde onlarca kesici alet, silah ve 1 kilo kokain bulundu. Tutuklanan 20 göçmenin 5’inin yasa dışı olduğu fark edildi. Hastaneye kaldırılan 3 yaralı göçmenden birinin durumu ağır.
Olaylar sonrası bölgeye Padova belediye başkanı Flavio Zanonato ve güvenlikten sorumlu il meclis üyesi Marco Carrai de geldi.

Hiç yorum yok: