1 Eylül 2007 Cumartesi

Torino KBM’den toplu kaçış

13/05/2006

Brunelleschi Caddesi’nde bulunan Kısa Süreli Barınma Merkezi’nden dün gece yarısı çitleri aşıp kaçan göçmenler halen aranıyor.
Kent sokaklarında gün(Cumartesi) boyunca polis ve jandarma araçlarının dolaşması dikkat çekerken ilerleyen saatlerde dün gece yarısı gerçekleşen toplu kaçış haberi basına sızdı. Torino merkezli ulusal La Stampa gazetesinin haberine göre kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmeden önce kimlik tespiti için tutuldukları merkezden dün geceyarısı(Cuma) yaklaşık 30 göçmen kaçmayı başardı.
Polis kaçanların kimlikleri, hangi ülke vatandaşı oldukları ve tam sayıları üzerine bir bilgiye sahip değil. Merkez karakolun verdiği bilgiye göre göçmenleri kaçarken durdurmaya çalışan bir polis de hafif şekilde yaralandı.
Bilindiği üzere KBMler gerek ulusal gerekse de uluslararası suç ve insan hakları örgütlerince yasa dışı hapishane olarak tanımlanmış ve İtalyan devleti konu hakkında açıklama yapmayı red etmişti. Bilhassa Torino KBMye dışardan girişler sadece mahkum avukatlarına talep karşılığında ve ulusal meclis milletvekillerine açık.

Hiç yorum yok: