1 Eylül 2007 Cumartesi

Torino’da yüzlerce Senegalli sokaklarda

15/05/2005

Polisinin 48 saat içinde iki Senegalli göçmeni öldürmesi Torino’lu Senegallileri sokağa döktü. Sinirli göçmenlerle polis arasında küçük çaplı arbede yaşandı.
Bu hafta perşembe günü polisten kaçmaya çalışırken bir kurşun ile belkinden yaralanan genç bir Seneglali’nin dün hastahaneden öldü haberi geldi. Böylelikle iki gün içinde ölen Senegalli göçmen sayısı ik oldu. Ani bir karar alarak kent merkezinde basın açıklaması yapıp Torino polisini “katil” olarak açıklayan göçmenler yaklaşık bir saat sonra kentin diğer tarafındaki göstericilerle birleşme kararı aldı. İki grup yaklaşık bir saat sonra birleşerek belediye binasına doğru yürüyüşe geçtiler. Toplam 200 kişiyi geçen göçmenlere Torino halkından ve diğer göçmenlerden de gelen destekle akşamın ilerleyen saatlerinde kortej 500 kişiye kadar yükseldi.
Göçmenler “katil” polislerin adil şekilde yargılanması ve kim olduklarının açıklanması taleplerinde bulunurken polisin gösteriye müdahele etmesi küçük çaplı arbede yaşattı. Bu arada kentin en büyük meydanına geçişe izin vermeyen yetkililerin sebebi ise halen devam eden “polis günü kutlamaları”ydı. Göstericiler eyleme akşam saat 20:00 civarında son verdi.

Hiç yorum yok: