1 Eylül 2007 Cumartesi

Torino'dan ırkçılığa karşı anarşist başkaldırı

25/11/2006

Belediye Meclisi binası önünde yapılan eylemde onlarca kişi KBMler'in kapatılmasını istedi.
2000 yılında ayrılıkçı ırkçı parti Lega Nord(Kuzey Ligi) Avrupa Meclisi eski temsilcisi Borghezio'nun çoğunluğunu göçmenlerin oluşturduğu bir barınağı ateşe vermesi sonucu kentte oluşan tepkilerin ardından bugüne kadar gelen dava dün Torino Belediye Meclisi binasının önünde protesto edildi.
Borghezio genellikle yasa dışı işçi niteliğindeki göçmenlerin kaldığı barınakları ateşe vermesi ardından para cezasına çarptırılmıştı. Ancak ödemeyi yapmayan eski milletvekili aynı yılda Torino Belediye Meclisi'nde bir konuşma yaparken İtalyan Anarşist Federasyonu üyesi 4 kişi ''KMBler'i kapatın Sınırları kaldırın'' yazılı bir pankart ile Borghezio'yu protesto etmişti. Ardından aldıkları para cezası ve sonuçlanmayan dava bugüne kadar süre geldi. 11 Aralık'ta sonuçlanması beklenen davanın öncesinde bugün(cumartesi 25 kasım) KBMler'in kapatılması, yargılanan arkadaşları ve göçmenlerle dayanışma amacıyla Federasyon bir eylem gerçekleştirdi.
Eylem sırasında el ilanı dağıtılırken hoparlörden halka Borghezio'nun 2000 yılında yaptığı şiddet eylemi anlatıldı.
Bilindiği gibi KBMler merkez-sol eski hükümeti bakanları Livia Turco ve Napoletano tarafından çıkarılan yasa ile kurulmuş ve Berlusconi hükümeti bakanlarından Bossi ile Fini'nin düzenlemeleri sayesinde mükemmelleştirilen göçmenlik yasasının sonucudur. Yasa dışı olarak İtalya topraklarında dolaştığı tespit edilen bir göçmen kimliğinin belirlenmesi için en fazla 59 gün boyunca KBM'de tutulduktan sonra sınır dışı ediliyor.

Hiç yorum yok: